Historie

Pon Equipment A/S har en lang og spændende historie. Erik Nielsen grundlagde det danske firma i 1967. Grundlæggeren brugte sine egne initialer, tilføjede ”Maskin Co” og kaldte firmaet Enmaco A/S.

I 1990 blev Enmaco opkøbt af den svenske distributør Engson, som delte firmaet i to:  Enmaco Maskiner A/S og Enmaco Motorer A/S.  De to nye firmaer blev senere kendt som hhv. Pon Equipment og Pon Power.

Enmaco forblev ikke på svenske hænder i lang tid, før Engson inkl. Enmaco i 1992 blev opkøbt af Geveke, et hollandsk selskab.  Endelig opkøbte Pon Holdings i 2003 Geveke inkl. Enmaco, men selvom der nu var en ny ejer, ligger hovedkvarteret stadig i Holland.

På trods af forskellige ejere er der nogle ting, der ikke har ændret sig gennem årene:  Vi har altid forhandlet Caterpillar entreprenørmaskiner og har som fast holdepunkt arbejdet udfra grundværdierne: troværdighed, vedholdenhed og langsigtede kunderelationer.

Caterpillar

Caterpillar er verdens største producent af anlægs- og gravemaskiner samt diesel- og gasdrevne motorer, generatorsæt og industrielle turbiner.

Share