Brandstoffilter

Het brandstofsysteem is het meest geavanceerde en meest kritieke onderdeel van de motor van de machine. De prestaties, de kostenefficiëntie en de duurzaamheid van de motor worden bepaald door de correcte werking van het brandstofsysteem en het gebruik van de juiste brandstof. Door de brandstof schoon te houden met behulp van hoogwaardige en zeer efficiënte brandstoffilters kan het brandstofsysteem optimaal functioneren.

Brandstoffilters vangen deeltjes op tot ongeveer twee micron (ter vergelijking: een gemiddelde mensenhaar is 80 micron in doorsnee). Het is belangrijk dat zoveel mogelijk vervuilende deeltjes uit de brandstof worden verwijderd. Gebeurt dit onvoldoende dat zullen de injectoren slijt en en uiteindelijk stuk gaan. Vervuilende deeltjes van slechts vijf tot tien micron of meer kunnen de injectoren ernstig beschadigen

De prestaties van brandstoffilters zijn in het verleden getest door het aantal deeltjes te meten vóór de filter en na de filter. Hierbij werd echter een testvloeistof gebruikt in plaats van laagzwavelige brandstof. Verder werd er geen rekening gehouden met zaken zoals bedrijfstemperatuur en vibraties. Een nieuwe test, Wear Indexing, gebruikt laagzwavelige brandstof onder gesimuleerde bedrijfomstandigheden om de prestaties van de brandstoffilters te meten. Deze test maakt duidelijk dat Cat High Efficiency Fuel Filters de injectoren de beste bescherming bieden tegen vervuilende deeltjes. De filtratie van deze brandstoffilters is dusdanig dat 98 procent van de deeltjes van twee micron en meer eruit wordt gefilterd. Ter vergelijking: standaard brandstoffilters filteren slechts deeltjes van 15 micron en meer.

Contact

Contact your local service representative Bel het algemene nummer

088 - 737 75 00

Of neem direct contact op met uw lokale specialist

Offerte Cat onderdelen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ontvang een offerte