Onderdelen Retourneren

U heeft het recht om binnen de termijnen als weergegeven in de retourvoorwaarden uw onderdelen te retourneren naar Pon Equipment. U maakt gebruik van uw herroepingrecht door het geven van een retouropdracht via onze website of via een van onze medewerkers bij uw vestiging.  De aangemelde artikelen kunnen alleen teruggestuurd worden als deze compleet zijn en in originele staat verkeren. Daarbij dient altijd een geautoriseerd retourformulier en een kopie van de factuur bij de zending bijgevoegd te zijn. 


Sommige artikelen kunt u niet retour sturen omdat de producten speciaal voor u besteld zijn. Hieronder verstaan wij onderdelen die op maat gemaakt zijn voor uw machine en onderdelen die wij als dealer niet meer naar Caterpillar terug kunnen sturen. Mocht uw onderdelen online besteld hebben, dan kunt u aan de rode asterix (*) zien dat onderdelen niet retourbaar zijn. Is door het verwerken van de retouren in onze administratie een tegoed ontstaan, dan wordt het bedrag gecrediteerd op het rekeningnummer waarvan de originele aankoop is gerealiseerd.

Lees hier de voorwaarden.
Download hier het retourproces.

Stap 1: Vul uw verzoek in en verstuur naar Pon Equipment
computerjpg
 • Om uw verzoek snel te laten verlopen dient u uw contactgegevens, klantnummer, onderdeelinformatie en ‘de reden voor het retourneren’ gereed te hebben. 
 • Het retourneren van onderdelen kan alleen worden voorgezet middels een ingevuld retourverzoek. 
 • Per verzoek kunnen maximaal tien type onderdelen worden geretourneerd. Mocht u meer type onderdelen willen     retourneren, dan verzoeken wij u een tweede formulier in te vullen. 
Stap 2: Pon Equipment beoordeelt uw verzoek 
clipboardjpg
 • Zodra u het formulier hebt ingevuld ontvangt Pon Equipment direct een retourverzoek per e-mail.  
 • Pon Equipment beoordeelt welke onderdelen retour kunnen worden gestuurd. Onderdelen die op maat gemaakt zijn voor uw machine of onderdelen die wij als dealer niet naar Caterpillar kunnen retourneren zijn de onderdelen die wij niet kunnen accepteren.  
Stap 3: Print de retourbon en verstuur deze met de bijbehorende onderdelen 
printboxjpg
 • Binnen twee werkdagen ontvangt u een e-mail met de Pon Equipment retourbon.             
 • Graag verzoeken wij u uw onderdelen samen met de Pon Equipment retourbon en een kopie van de originele factuur te versturen naar uw vestiging.               
 • U, als klant, bent te allen tijde verantwoordelijk dat de onderdelen aankomen in nieuw staat.
  Dit geldt voor het onderdeel en de verpakking. 
Stap 4 : Ontvangst van de onderdelen bij uw vestiging
warehousejpg

 • Onvolledige retourzendingen zullen niet verder in behandeling worden genomen en teruggestuurd worden naar de klant.    
 • Een correcte retourbon en een kopie van de originele paklijst stellen ons in staat snel, efficiënt en correct aan u te crediteren.
Stap 5: Crediteren
invoicejpg
 • Na inspectie van de onderdelen zal er aan u worden gecrediteerd. Creditering wordt voltooid op het rekeningnummer vanwaar de originele aankoop is gerealiseerd.

Contact

Contact your local service representative Bel het algemene nummer

088 - 737 75 00

Of neem direct contact op met uw lokale specialist