CO2 initiatieven

In het kader van de CO2 prestatieladder neemt Pon Equipment deel aan initiatieven. Voor de verlaging van CO2 uitstoot zet Pon Equipment zich sterk in. Juist als marktleider nemen we die voortrekkersrol graag op ons. Niet alleen intern, maar ook extern.

Pon Equipment heeft als eerste dealer in de GWW sector het CO2 prestatieladder certificaat!
Met de trede drie normering, kunnen wij u meer dan van dienst zijn.

Eco Operator training
Al sinds 2008 bieden we de ECO operator training van het zuinig draaien. Machinisten van alle merken leren door deze training energiezuinig en emissie-arm te werken. Deze door Pon Equipment ontwikkelde training is nu erkend als ‘Het Nieuwe Draaien’ door de BMWT en Stichting Natuur en Milieu.

Langere levensduur van uw machine
Bovendien beschikken alle vestigingen over de Caterpillar 5 Star Contamination Controlbeoordeling. Dit betekent dat alles rondom het machineonderhoud gebeurt volgens de hoogste standaarden die Caterpillar eist van haar dealers. Hiermee biedt Pon Equipment de beste kwaliteit en duurzaamheid van machines en draagt bij aan langere levensduur van de machine.

Software en systemen die u helpen
Ook technische opties helpen bij het zuiniger werken met bestaande machines. Visionlink helpt mee om het brandstofverbruik nauwkeurig in kaart te brengen. 3D besturingssystemen en Cat Grade Control Systemen zorgen voor een efficiënte inzet van de machines, waardoor een CO2 besparing wordt behaald.

Veel zuinigere machines

Pon Equipment levert machines die niet alleen helpen de prestatieladder te bestijgen en brandstof te besparen, maar ook bij het verkrijgen van milieu investeringsaftrek volgens de Mia Vamil regeling. Fabrikanten als Caterpillar en Komptech werken constant aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Hybride- en elektrisch aangedreven machines, Stage IIIB/ Tier 4 final motoren en andere technologie. Het bewijs wordt o.a. geleverd met het label ‘the Dow Jones Sustainability Indexes’ van Caterpillar en ‘Green Efficiency’ van Komptech.  

Samengevat bieden we u 

  • Eco operator training 
  • Benodigde documentatie en advies t.b.v. CO2 prestatieladder bij aanbestedingen 
  • Behoud van uw machine bij onderhoud door te werken volgens de hoogste standaarden 
  • Machine monitoring met VisionLink software 
  • Profijt Mia Vamil regeling (Milieu Investerings Aftrek) 

Meer informatie?
Stuur een mail naar eco@pon-cat.com