Pon en haar bedrijven

Pon heeft verschillende werkmaatschappijen met toegewijde mensen die sterke merken vertegenwoordigen. De belangrijkste activiteiten van Pon zijn in de volgende groepen in te delen:

Personenauto's
De naam Pon is in Nederland onlosmakelijk verbonden met Volkswagen. In de loop der jaren heeft Pon ook een aantal andere importschappen verworven als Skoda, Seat, Audi, Porsche en Bentley.

Bedrijfsauto’s en trucks
Pon heeft twee aansprekende merken in haar portfolio op het gebied van bedrijfsauto's: Volkswagen Bedrijfswagens en MAN. Onder de MAN vlag worden ook touringcars van het merk Neoplan vermarkt.

Banden en assen
Pon levert banden, velgen en complete wielen van hoge kwaliteit van Continental, Hankook, GT-Radial, Infinity en andere merken. Daarnaast behoren de trailerassen van SAF tot het assortiment.

Grondverzet en recycling
Caterpillar is het A-merk in grondverzetmachines. Pon vertegenwoordigt hiernaast binnen grondverzet de overslagmachines van Multidocker, uitrustingsstukken van Verachtert, machinemonitoringsystemen van Sitech, afval- en recyclingmachines van Komptech en Gunther in zowel Nederland en Scandinavië. Allemaal gelinkt aan Cat via de techniek.

Scheepvaart
Voor de scheepvaart heeft Pon een zeer uitgebreid productportfolio. Van pleziervaartuig tot oceaanstomer: Pon heeft voor elke categorie een passende oplossing. Motoren van Caterpillar en MaK vormen de basis van de propositie.

Generatoren en elektriciteit
Onder Power Generation wordt verstaan het opwekken van elektriciteit met behulp van diesel- en gasmotoren. De motoren worden in verschillende sectoren ingezet zoals scheepvaart, tuinbouw, transport, aannemerij, energiebedrijven, openbare instellingen, scheepswerven, oliemaatschappijen, bouwers van baggermaterieel en andere professionele gebruikers.

Intern transport en logistiek
Intern transport is een zeer internationale business voor Pon. We zijn hiermee actief in Nederland, België, Duitsland en de VS. Voor Pon is het Duitse Linde de belangrijkste fabrikant bekend van de heftrucks.

Toebehoren chemische en offshore industrie
In de Amerikaanse flow control industrie zijn we actief met leidingen, kleppen en aanverwante producten en diensten. De belangrijkste markten die we bedienen zijn: scheepvaart, proces- en chemische industrie en offshore/boringen.

Fietsen
Met zes aansprekende merken Koninklijke Gazelle, Focus, Kalkhoff, Univega, Raleigh (Derby Cycle) en Cervélo, biedt Pon een uitgebreid productportfolio. Van kinderfiets tot elektrische fiets en van mountainbike tot triathlon racefiets.

Bekijk alle Pon ondernemingen op: www.pon.com