Technische inspectie

Bij een onderhoudsbeurt of technische inspectie (TA inspectie) wordt uw machine tot 152 punten gecontroleerd op onderdelen of systemen die kunnen slijten of op korte termijn defect raken. 

Het aantal controlepunten varieert afhankelijk van het soort en type machine en de keuze voor klein of groot onderhoud. Onze inspecteur werkt een vast schema af waarop alle controleerbare technische punten staan vermeld die op uw Cat machine zitten. De werking van ieder component, systeem, koppeling, aansluiting en werktuig wordt bekeken. 

Meten is weten
Alles wat te meten valt, wordt gemeten: drukken, toerentallen, diktes, diameters, stroomsterktes. De verkregen waarden worden vergeleken met specificaties van de urenstand en acceptabele werkconditie. Alle ‘natte’ systemen worden op lekkage gecontroleerd en de conditie van de vloeistoffen wordt bekeken. Alle slijtage gevoelige plekken worden op speling gecontroleerd. Afstellingen van overdruk en andere beveiligingen worden onder de loep genomen. Werkelijk ieder systeem en component wordt grondig bekeken en gecontroleerd. 

Duur inspectie en rapportage
De inspectie duurt tussen de zes en acht werkuren, afhankelijk van machinemodel en type. Uiteraard ontvangt u een gedetailleerd rapport. 

Wilt u eerst weten of uw machine hieraan toe is?
Onze adviseur komt gratis bij u langs voor een eerste indruk om op basis daarvan eventuele verdere afspraken samen te maken.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers op telefoonnummer 088-73 77 500 of stuur een e-mail naar service@pon-cat.com