Miljøvennlig drivstoff til Cat maskiner

Vi på Pon Equipment kan herved meddele at HVO som oppfyller drivstoffstandarden ASTM D975 og EN15940 kan erstatte, blandes eller kombineres med fossil diesel i alle Caterpillars maskiner og motorer nyere enn 20 år.

31.05.2016 Du kan med din Cat anleggsmaskin bli mer miljøprofilert hvis du velger å kjøre på 100% fornybar diesel fremstilt av vegetabilske og animalske fettstoffer, såkalt andregenerasjons biodiesel HVO. HVO som oppfyller ASTM D975 og EN15940 standard er laget for å erstatte, blandes eller i kombinasjon med fossil diesel i Caterpillars maskiner og motorer.

HVO har gode termiske egenskaper (vinterkvalitet) og høy lagringsstabilitet. Ved testing i vårt motorlaboratorium ser vi lavere utslipp med HVO. HVO er dessuten fri for svovel og reduserer utslipp av klimagasser og lider ikke av bakterievekst for lengre lagring.

Sammenlignet med standard diesel i henhold til den europeiske standarden EN590, ligger densiteten og viskositeten i underkant. Noen elastomerer som brukes i eldre motorer (som motorer produsert på tidlig 90-tallet) er kanskje ikke kompatibel med nye alternative drivstoff. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å ta oljeprøver og følge de anbefalte oljeprøveintervaller for overvåking av din anleggsmaskin eller motor.

Share