Finansieringslösning

Ny finansieringslösning som stärker likviditeten

Pon Equipment har tillsammans med Cat Finans tagit fram en alternativ finansieringslösning som ska bidra till att hålla en jämnare likviditetskurva hos dig som kund vid nyinvesteringar i maskinparken. Att ha god ekonomi och bra kassalikviditet är av högsta vikt för de allra flesta företag. Inte minst inom entreprenadbranschen där regelbundna investeringar i nya maskiner gräver djupa hål i plånboken.

Vi har tagit fram en alternativ finansieringslösning med en avbetalningsstruktur som innebär en 10 % lägre kontantinsats och vi räknar ner amorteringen till 20 % detta ger en ökad likviditet under hela din kredittid. Vid nästa maskininvestering är maskinen värd mer än 20%, vilket innebär att när man byter efter 5 år så täcker övervärdet nästa kontantinsats. Detta i sin tur betyder att man inte gräver hål i plånboken och att man som kund behåller en jämnare likviditet i företaget samtidigt som maskinparken uppdateras.

En 'win win' situation, vi hjälper dig att få en ökad likviditet som påverkar bolagets nyckeltal positivt vilket inte minst uppskattas av företagarens husbank. Det ger även en större buffert för oförutsägbara utgifter eller det kanske till och med kan ge utrymme för flera maskiner in i verksamheten. På sikt bidrar detta till att du som kund kan hålla en hög maskinstandard utan att ha bundit upp för mycket kapital.

Share