Caterpillar introduceert C32 Serie - IMO III gecertificeerd

C32 serie is duurzamer dan ooit

26-6-2017 Zuinigere en schone motoren hebben hoge prioriteit bij Caterpillar. In 2017 worden diverse series geïntroduceerd die niet alleen aan de US EPA T4 emissie eisen voldoen, maar ook volledig IMO III gecertificeerd zijn. Tweede in de reeks (na de 3500E) is de C32 serie, die vanaf nu via Pon Power te bestellen is. De C32 serie is goed toepasbaar voor jachten, baggerschepen, binnen- en zeevaart. 

De C32 serie staat bekend om zijn vermogensdichtheid en brede inzetbaarheid. De nieuwe C32 is daarbij voorzien van een door Caterpillar ontwikkeld geïntegreerd nabehandelingsysteem (SCR). Dit is een katalysator die ervoor zorgt dat de emissies, zoals nu gesteld in IMOlll, gedurende de gehele levensduur van de motor behaald kunnen worden. De motor voldoet niet alleen aan IMO lll, maar is ook gecertificeerd volgens IMO lll. Het hiervoor benodigde nabehandelingssysteem is in verschillende opstellingen verkrijgbaar, in U- Flow en Z-Flow. Het systeem deelt veel compenenten met de grotere 3500E serie, echter heeft de helft aan filter blokken. 

Eerste verkocht 

De compacte afmetingen van de Clean Emissions Module (CEM) is door klanten bijzonder positief ontvangen. Begin mei zijn ruim 100 klanten aanwezig geweest bij de introductie van de nieuwe C32 in Papendrecht. Hier was een demonstratie machinekamer gebouwd waar IMO III C32’s waren opgesteld. Dit zijn de eerste Cat C32’s wereldwijd verkocht door Pon Power. 

Nieuwe toepassingen

De 2018 versie is te herkennen aan het nieuwe ontwerp van de luchtfilters met optioneel geïntegreerde carterventilatie. In het koelwatersysteem zijn de slangen vervangen door harde koelwaterleidingen wat resulteert in lagere onderhoudskosten. Om de motor compacter te maken is de expansietank op de motor komen te vervallen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Cilinder Cut off Strategy, die cilinders uitschakelt om lage temperaturen in de motor te voorkomen. Dit voorkomt vervuiling van de motor en verlengt de levensduur van de katalysator. Tevens zorgt dit voor minder zichtbare rook. Ook maakt de IMO III motor gebruik van Total Fluid Optimalisation; een optimale afstemming van de brandstof en ureuminspuiting door slimme software. Deze precieze afstemming zorgt ervoor dat de uitstoot altijd binnen de norm valt tegen minimale kosten. 

Klaar voor de toekomst

De C32 motoren zorgen voor een hogere bedrijfszekerheid en lagere operationele kosten door brandstofbesparing. Daarnaast is de CEM geïntegreerd, deze wordt als geheel geleverd en valt als geheel onder de garantie van Caterpillar. Naast IMO III voldoet de motor ook aan US EPA Tier 4. Dit certificaat voldoet het meeste aan de nabije richtlijn van EU Stage V voor de binnenvaart.