Historien

Det startet...

I oktober 2007 etablerte Pon Equipment AS seg på maskinutleiemarkedet. Dette var et skritt mot å tilby kundene våre løsninger som imøtekommer behovet for mer fleksibilitet enn ved kjøp. Denne delen av vår virksomhet ble i oppstartsfasen styrt fra vårt kontor i Rogaland. Utgangspunktet for den nye virksomheten var det fremgangsrike konseptet Cat Rental Store, i Caterpillar sin regi.

Utleiemarkedet hadde opplevd en eksplosiv utvikling de siste årene, og her ønsket vi å være med. Leie av maskiner gir kunden en fleksibel maskinpark, noe som er attraktivt for mange kunder som av forskjellige grunner ikke ønsker å investere i egne maskiner og utstyr. Dette behovet ønsket vi å imøtekomme.

Pon Rental er sertifisert i henhold til ISO 9001:2015. 

ISO 9001 sertifikat PON Rental

Cat Rental Store

Med stor suksess i andre land har Caterpillar lansert konseptet Cat Rental Store. I konseptet kombineres styrken til den lokale forhandleren med et bredt tilbud av maskiner og utstyr. Cat Rental Store tilbyr ikke bare maskiner, men også komplimenterende utstyr fra andre leverandører for å imøtekomme kundenes spesifikke behov.

Pon Equipment har siden 1930 vært eneforhandler av Caterpillar maskiner og utstyr på det norske markedet. I hele dette tidsrommet har Pon Equipment stått for salg av nye og brukte Cat maskiner, samt bygget opp en solid service organisasjon. Og i 2007 utvidet vi altså til også å inkludere utleie. Pon og Caterpillar ser et stort potensial i utleiemarkedet samt et utbytte for  kundene våre som har behov for fleksibilitet i sin virksomhet.

Pon Equipment

Pon Equipment inngår i et større moderselskap, Pon, som er et nederlandsk holdingselskap med flere enn 500 selskaper i 15 land. I den gruppen Pon Equipment tilhører inngår tre søsterselskaper i Sverige, Danmark og Nederland som er med på å forsterke oss som samarbeidspartner. Vi har servicekontorer og feltservicemekanikere over hele Norge og en deledistribusjon der kunden mottar delen innen 24 timer. Caterpillar er kjent for suveren kvalitet; vi ønsker å videreføre dette og markere oss som en totalleverandør.


Share